Beginnen met stempelen

U wilt al een tijdje mooie dingen maken, maar u weet niet hoe u moet beginnen. Dat vindt u hieronder een lijst met basis benodigdheden welke u ontzettend zullen helpen bij het maken van die mooie dingen.

Paper trimmer
De paper trimmer van Stampin' Up heeft een uitklapbare lineaal waarmee u ook langere stukken papier op maat kunt snijden. Daarnaast is de trimmer voorzien van twee schuifjes. Een snijmes en een rilmes. U kunt dus vouwlijnen en snijlijnen een voudig plaatsen. De klem zorgt dat het papier netjes blijft liggen waar u het heeft geplaatst. Deze trimmer is zeer geschikt voor kaart- en scrapprojecten.
Cardstock
Stampin' Up heeft de mooiste kleuren cardstock die nergens anders te verkrijgen zijn. De kleuren zijn onderverdeeld in groepen en hebben allemaal mogelijk matches zodat u eenvoudig kleuren kunt combineren. Dit papier is houtvrij en is door en door gekleurd. Wanneer u het papier doorsnijdt, ziet u dus geen witte rand. Kwalitatief zeer goed papier.


 
Clearblok
Deze acrylblokken heeft u nodig om uw stempels te kunnen gebruiken. Ze zijn er in vele maten, maar ze hebben 1 ding gemeen. De geribbelde zijkant zorgt voor een goede grip zodat de stempel niet makkelijk meer verschuift wanneer u deze op het papier plaatst. Niet te vergelijken met de simpele variant van de kantoorboekhandel.
Stempelmatje
Om een stempel goed te laten hechten op het papier is het hebben van een licht flexibele ondergrond het best. Wanneer u stempelt met dit stempelmatje als ondergrond is dat geen probleem meer.
Stampin' Scrub en Stampin Mist
Al uw stempels meteen schoon na gebruik. U sprayt een beetje Stampin mist op de Stampin' Scrub en vervolgens wrijft u met de stempel welke nog op de clearblock vast zit, over de scrub. Deze wordt weer mooi schoon. U wrijft hem vervolgens droog aan droge kant van de scrub en plaatst de stempel weer terug in de houder.Paper snips
Soms heeft u een schaartje nodig om hele kleine randjes of kleine hoekjes te knippen. De paper sips is een vlijmscherp schaartje waarmee u milimeterwerk kunt verrichten. Gaat jaren mee zonder bot te worden mits correct gebruikt.
Tuxedo Black ink memento
Wanneer u nog geen inkt in huis heeft is de Memento inkt een goede start. Zwarte inkt past overal bij en is duidelijk op bijna alle kleuren papier. Deze inkt is snel drogend en het gestempelde papier kan dus snel vewerkt worden.
Punches
Stampin' Up heeft een verzameling aan punches. Een punch is eigenlijk een grote perforator waarmee eenvoudig figuren gemaakt kunnen worden uit het mooie cardstock. Deze kunnen dan weer worden opgeplakt op kaarten en scrappagina's zonder dat je hoeft te knippen.
Stansmachine
Met een stansmachine maakt u eenvoudig alle figuren door middel van een (metalen) stans. U legt uw papier op de basisplaat van de stansmachine. Vervolgens legt u de stans op de plaats waar u het papier wilt uitstansen, de afdekplaat erop, en u draait de combinatie door de stansmachine. U houdt dan een uitgestanste figuur over. Er zijn veel verschillende stansen beschikbaar en deze worden vaak verkocht in combinatie met een bijpassende stempelset. De stempels en stansen samen worden een Suite genoemd welke vaak met 10% korting t.o.v. losse aanschaf te bestellen zijn.
Tombow lijm
Slechts een klein puntje nodig en muurvast. Dat is het resultaat van plakken met Tombow. De tube ligt prettig in de hand en is eenvoudig in gebruik.
Dimensionals
Om een kaart wat meer "dimensie" te geven, plakt u uw stansen, figuren of letters niet gewoon met lijm, maar met dimensionals. Dit is een stukje foam wat dubbelzijdig plakt. Geen opmerkingen:

Een reactie posten