dinsdag 7 april 2020

Challenge maart 2020 van het SU-per team

Afgelopen maand was er ook een uitdagende challenge van het SU-perteam. De 19e challenge alweer. De opdracht luidde als volgt: 

Maak een kaart met onderstaande foto als inspiratie. Het is een KleurenChallenge! Dat wil zeggen dat je een werkstuk maakt met één of meerdere kleuren uit de foto. Wit en zwart mogen er sowieso bij, maar geen andere kleuren! Heb je niet precies deze SU-kleuren? Dan mag je ook kleuren gebruiken die erop lijken! De foto van de bloesem MAG je gebruiken, maar hoeft niet!!

Ik wilde graag een 3-laags kaart uitproberen omdat deze techniek nog nieuw voor me was. De volgende materialen zijn uit de kast gehaald:


  • Garden Green cardstock 108605
  • Granny Apple Green cardstock 147014
  • Whisper White cardstock 106549
  • Painted Poppies stempelset 151599
  • Painted Labels dies 151605
  • Speciaal voor jou stempelset (SAB 2020)
  • Stampin Dimensionals 104430
  • Banner Triple Punch 138292
  • Timeless Lable Punch 149516

Whisper white is in 3 verschillende groottes gesneden. Een dubbele basiskaart van 1/2 cardstock(gevouwen 10.5cm x 14.85 cm), een enkele laag welke 1cm kleiner is in zowel lengte als hoogte en nog een enkele laag die ook weer 1 cm minder hoog en lang is. 

Vervolgens snijd je twee matten voor de Whisper White van Garden Green die beide in totaal 4mm breder en hoger zijn dan de enkele laag whisper white. Als je de witte laag op de groene legt, steekt het groene dus 2 mm aan vier zijden uit. 

Met een dubbelzijdig stukje tape plak je de witte lagen zo op elkaar dat ze evenredig veel afstand van elkaar hebben. (Je Garden Green leg je dus nog even opzij) Met een mooie bloemenstempel, in mijn geval de painted poppies, bedek je he rechthoek met een flink aantal stempels zodat er geen grote witte vlakken overblijven. 

Haal nu de lagen los van elkaar en lijm de lagen op hun mat en plaats ze weer terug op de basiskaart. Met de Banner Triple punch maak je twee mooie banners en het label stans je uit met de Timeless Lable Punch. Plak deze op een mat en knip deze mooi rondom uit. Ik heb hiervoor Garden Green gebruikt om de groene kleuren te combineren.

Stempel een sentiment op het label wat je wilt gebruiken. Speciaal voor jou uit de Sale-A-Bration van 2020 heeft voor mij veel mooie sentiments. Deze gebruik ik graag. Maar Stampin' Up heeft natuurlijk ontzettend veel sentiments, voor iedere situatie vind je wel een geschikte.

Maak het geheel af met wat uitgestanste bladeren van de Painted Labels dies en gebruik de dimensionals om de kaart wat diepte te geven. Zie hieronder wat het geworden is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten